Skip to Content
Hotel Hungaria en topchefs maken Vlaming weer trots op de boeren

Hotel Hungaria en topchefs maken Vlaming weer trots op de boeren

Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru: samen met 7 collega topchefs lanceren zij het manifest #Boerentrots. Het manifest moet de Vlaming trotser maken op de Vlaamse boeren én iedereen aanzetten om zelf te koken met verse, lokale en seizoensgebonden producten. 11 chefs ondertekenen het manifest en trekken zo de beweging #Boerentrots op gang. Ze hopen nu dat Vlaanderen hun voorbeeld zal volgen en massaal het manifest zal ondertekenen.

De top van de culinaire wereld in Vlaanderen kookt graag met verse, seizoensgebonden producten. Het liefst met streekproducten van een boer die ze vaak persoonlijk kennen en waar ze soms jaren mee samenwerken. De chefs beseffen maar al te goed dat ze zonder verse producten uit de Vlaamse landbouw veel culinaire creaties niet op hun menu kunnen zetten.

De 11 chefs treden op als ambassadeurs van de beweging #Boerentrots en geven met hun handtekening het startschot van een grotere campagne rond #Boerentrots powered by Boerenbond. “​We hebben gemerkt dat veel Vlamingen echt niet meer weten waar hun eten vandaan komt”, z​egt Vanessa Saenen van Boerenbond. “​Ze weten zo weinig over de boeren en de boerenstiel. We willen de Vlamingen laten kennis maken met de Vlaamse boeren, hoe ze werken, waar ze op inzetten en waar uiteindelijk elke dag het eten op ieders bord vandaan komt. Ook willen we graag dat Vlamingen dankzij #boerentrots gewoon weer trotser worden op hun boeren.”

Het manifest is ondertekend door ​Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru, Seppe Nobels, Thijs Vervloet, Ann-Sophie Breysem, Giovani Oosters, Bert Meewis, Stéphane Buyens en Maarten Bouckaert ondertekend.

Hotel Hungaria werkt momenteel aan een reality reeks met een aantal oude en jonge boeren in de hoofdrol. Meer nieuws over de zender en startdatum volgt later.

Onderteken het manifest hier.

Bron: Bepublic

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent