Hotel Hungaria en topchefs maken Vlaming weer trots op de boeren
Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru: samen met 7 collega topchefs lanceren zij het manifest #Boerentrots. Het manifest moet de Vlaming trotser maken op de Vlaamse boeren én iedereen aanzetten om zelf te koken met verse, lokale en seizoensgebonden producten. 11 chefs ondertekenen het manifest en trekken zo de beweging #Boerentrots op gang. Ze hopen nu dat Vlaanderen hun voorbeeld zal volgen en massaal het manifest zal ondertekenen.
De top van de culinaire wereld in Vlaanderen kookt graag met verse, seizoensgebonden producten. Het liefst met streekproducten van een boer die ze vaak persoonlijk kennen en waar ze soms jaren mee samenwerken. De chefs beseffen maar al te goed dat ze zonder verse producten uit de Vlaamse landbouw veel culinaire creaties niet op hun menu kunnen zetten.
De 11 chefs treden op als ambassadeurs van de beweging #Boerentrots en geven met hun handtekening het startschot van een grotere campagne rond #Boerentrots powered by Boerenbond. “We hebben gemerkt dat veel Vlamingen echt niet meer weten waar hun eten vandaan komt”, zegt Vanessa Saenen van Boerenbond. “Ze weten zo weinig over de boeren en de boerenstiel. We willen de Vlamingen laten kennis maken met de Vlaamse boeren, hoe ze werken, waar ze op inzetten en waar uiteindelijk elke dag het eten op ieders bord vandaan komt. Ook willen we graag dat Vlamingen dankzij #boerentrots gewoon weer trotser worden op hun boeren.”
Het manifest is ondertekend door Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru, Seppe Nobels, Thijs Vervloet, Ann-Sophie Breysem, Giovani Oosters, Bert Meewis, Stéphane Buyens en Maarten Bouckaert ondertekend.
Hotel Hungaria werkt momenteel aan een reality reeks met een aantal oude en jonge boeren in de hoofdrol. Meer nieuws over de zender en startdatum volgt later.
Onderteken het manifest hier.
Bron: Bepublic