Skip to Content
2.500 feestvierders op The Masked Party

2.500 feestvierders op The Masked Party

Handen schudden kan voorlopig (nog) niet, maar de handen in elkaar slaan voor een vet feestje, dat kan gelukkig wel! In een unieke samenwerking organiseerden Hotel Hungaria, Onderwijs Vlaanderen en radiozender MNM op vrijdag 16 april The Masked Party: een digitaal feestje voor alle middelbare scholieren om hard te feesten én hun hart te luchten. 

Op vrijdag 16 april om 18u gaf radiozender MNM het startschot voor een avond vol live optredens, vette beats en ontmoetingen met de favoriete influencers van jong Vlaanderen. Op de virtuele festivalweide, ontwikkeld door Hotel Hungaria in samenwerking met webdevelopment bureau Statik, verwelkomde The Masked Party bijna 2.500 jongeren. Net zoals op een echt festival konden ze er een hele avond lang rondlopen met vrienden en nieuwe mensen ontmoeten via spontane video calls.

“Ik heb al nieuwe mensen leren kennen. Ik vind het leuk dat je niet iemand moet bellen, maar dat je random mensen tegenkomt. Pas als de verbinding even slecht is, besef je: ah ja, het is online.” - festivalganger Yasmin-Kiana

Dat was nog niet alles. Festivalgangers konden ook dansen met Steffi Mercie, de longen uit hun lijf brullen met Elias Verwilt, een live podcast beluisteren met Ender Scholtens en een babbeltje slaan met Mariam Hakobyan. Woodie Smalls, Pommelien Thijs en Laura Tesoro zorgden voor live muziek op de Masked Main, het hoofdpodium. Regi, Omdat Het Kan Soundsystem én MNM-DJ KWTR stonden achter de decks. Tussen 19u en 20u openden Thuis-acteurs Lynn Van den Broeck (Viv) en Nawfel Bardad-daidj (Adil) zelfs de enige, echte Bar Madam om vragen van jongeren te beantwoorden. Kortom, een echte festivalavond in een virtuele wereld met 2.474 jongeren, samen goed voor 6.813 sessies. op het platform.

Met aandacht voor mentaal welzijn

Dansen en zingen helpen om heel even je zorgen te vergeten, maar erover praten doet ook deugd. Daarom was er tijdens The Masked Party ook tijd en ruimte voor een goed gesprek. Jongeren konden hun hart luchten bij seksuologe Lotte Vanwezemael, een Hoewist-sessie bijwonen en vragen stellen aan experts over mentaal welzijn. 

 “Alleen maar feesten en doen alsof alles goed gaat, dat hoeft niet perse. Je mag ook af en toe vertellen dat het niet goed gaat. Op een festival zijn er vaak chill zones waar je kan hangen en babbelen met je vrienden. Dus waarom zou dat op The Masked Party niet mogen?” - MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael

Jongeren zijn heel goed bezig, en dat was ook de boodschap die Onderwijs Vlaanderen, Hotel Hungaria en MNM wilden meegeven. The Masked Party als extra motivatie om nog heel even door te bijten. 

The Masked Party bouwt verder op de #gemaskerdescholieren-campagne van Onderwijs Vlaanderen en Hotel Hungaria.

 

Over Hotel Hungaria

Media- en Marketinghuis

Wanneer je als merk wil connecteren met je publiek, moet je menselijkheid toevoegen. Dat is wat Hotel Hungaria doet: mensen emotionele verbindingen laten maken met merken door storytelling. Via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts en zelfs gaming. Maar we zorgen ook voor storytelling via VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Want storytelling is nu eenmaal veel meer dan een verhaal vertellen. Het is de combinatie van sterke content, strategie en een mix van de juiste kanalen die mensen in de armen van een merk laat vallen.

Hotel Hungaria gelooft in de kracht van duurzame storytelling, onderbouwd door strategie, technologie en design en uitgewerkt in onafhankelijke ecosystemen op maat. Dit resulteert in een emotionele connectie met de relevante community, wat zich vertaalt in meetbare groei van het merk. 

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radio-zendapparatuur plaatste, werken vandaag zestig mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, creatie, productie, technologie en design. Het team bestaat o.a. uit strategen, digitale strategen, creatives, producers, designers, account managers, producers, videasten enz. 

Drie business units: Services, Ventures en Entertainment 

– Services richt zich naar bedrijven, met focus op de groei van hun business door het connecteren van de consument met hun merk. Het doel van de connectie is inspireren, informeren en commerciële groei. Dit doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, Boerenbond, Nationale Loterij, Umicore, SKM, AVEVE, Continental Foods, Museum M, Flanders DC en Test-Aankoop. 

– Ventures zijn de eigen 360°-merken die we in partnership met publishers of bedrijven omnichannel uitbouwen via platformen, tv-programma’s, e-commerce, events, brand extensions. Zo is Beestig niet alleen een online platform over huisdieren maar ook een tv-programma op VTM met een reeks eigen boeken over katten en honden. Op het webplatform Onze Natuur volgen we dagelijks de wilde natuur in België om een film, documentairereeks voor Canvas, events en unieke online (video)content te maken. Hoodie is een grote fictiereeks voor kinderen die sinds maart 2020 te zien is op Ketnet (52 afleveringen in seizoen 1). Ook Dagelijkse kost, Helden, Olly Wannabe en Iedereen Yoga vallen hieronder.

– Entertainment levert audiovisuele content op maat van de publishers VRT, DPG Media, SBS, RTBF, ROULARTA, SANOMA etc. Voorbeelden zijn de YouTube-reeks 'Flowjob' (Studio Brussel), de internationaal bekroonde tv-documentairereeks ‘Goed Volk’ (VRT één), de podcast ‘De Tijd Vooruit’ (De Tijd), de tv-lifestylereeks ‘Een Frisse Start met VT-Wonen’ (Sanoma/DPG Media) en de TV-kinderreeks ‘Rocky & Lily’ (RTBF). 

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent