Albert Heijn en Hotel Hungaria koken mee tegen kansarmoede voor 2 euro per persoon

Albert Heijn en Hotel Hungaria koken mee tegen kansarmoede voor 2 euro per persoon

Supermarktketen Albert Heijn, chef-kok Jeroen Meus en media- en marketinghuis Hotel Hungaria vlammen mee tegen kansarmoede tijdens De Warmste Week. Voor de actie ‘Het Warmste Gerecht’ ontwikkelde en bereidde Jeroen vijf haalbare recepten voor 2 euro of minder per persoon. En iedereen kan meekoken want voor elk klaargemaakt gerecht doneert de supermarkt 2 euro aan De Warmste Week.

1 op 8 Vlamingen wordt geboren in armoede. Koken met verse ingrediënten is dus lang niet voor iedereen dagelijkse kost. Bij Albert Heijn vinden ze dat iédereen recht heeft op gezond en betaalbaar eten. Niet toevallig tijdens De Warmste Week lanceert de supermarktketen met Hotel Hungaria en Jeroen Meus, een speciale actie: Het Warmste Gerecht van Albert Heijn. Dat is vijf dagen op rij een lekker en haalbaar recept dat je voor 2 euro of minder per persoon op tafel zet.

2 euro voor elke hashtag #hetwarmstegerecht

Jeroen Meus ontwikkelde speciaal voor Albert Heijn vijf recepten die gezond en betaalbaar zijn voor iedereen, maar het zachte prijskaartje is nog niet alles.

In de vijf receptvideo’s roept hij iedereen ook op om mee te koken tegen kansarmoede. Want telkens iemand een gerecht klaarmaakt en deelt met de hashtag #hetwarmstegerecht stort Albert Heijn 2 euro aan de Warmste Week. Zo worden de feestdagen voor iedereen wat warmer. 

De teaser

Kook, luister en kijk mee

De receptvideo’s, geproduceerd door Hotel Hungaria, zijn voor en tijdens De Warmste Week veelvuldig te zien op de socialmediakanalen van Albert Heijn. Op de landingspagina van Het Warmste Gerecht vind je de volledige videoreeks en de bijhorende, stap voor stap uitgeschreven recepten terug. De video’s kaderen in een overkoepelende televisie- en radiocampagne in samenwerking met Accenture.

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent