Skip to Content
Aveve’s nieuwe merkpositie groeit bij Hotel Hungaria

Aveve’s nieuwe merkpositie groeit bij Hotel Hungaria

‘Tuin, dier, bakplezier’ dekte al jaren de lading bij Aveve, maar tijden veranderen en winkelconcepten volgen tijden. Aveve en Hotel Hungaria zetten de nieuwe merkpositionering, van functioneel tuincentrum naar inspirerende belevingswinkel, verder met een frisgroene rebranding.

Na een positioneringsoefening met Hotel Hungaria koos Aveve resoluut voor een nieuwe merkstrategie die ook jongere generaties aanspreekt. De functionele flagshipstores met magazijnachtige look & feel maken plaats voor groene belevingswinkels met een inspirerend assortiment voor tuin-, dier- en bakliefhebbers. De focus ligt op samen genieten van meer kwaliteitstijd. Zo verkoopt Aveve niet gewoon tomaten en broodmix maar wel alles wat je nodig hebt voor een gezellige avond bruchetta’s eten met vrienden. De nieuwe content inspireert klanten om alles wat ze kopen ook echt te gebruiken en er mooie momenten mee te beleven.

Aveve, daar groeit plezier

Uit het nieuwe brand house van Aveve ontstond de baseline ‘Hier groeit plezier’ / ‘Le plaisir, ça se cultive’ die samen met een herkenbare jingle via een nationale radiocampagne gelanceerd werd. Daarnaast werd een 360°-campagne uitgerold. Met WEDOENDA brengt Aveve inspirerende content die een antwoord biedt op consumentenvragen in de vorm van producten, promoties en workshops. Je living omtoveren tot urban jungle? Wedoenda! Herfstwandelen met je hond? Wedoenda! Zowel bestaande klanten als generaties X, Y en Z vinden zo vlotjes de weg naar meer tuin-, dier- en bakplezier.

Story image

Hotel Hungaria ziet het volledige, groene plaatje

Ook het nieuwe logo is bekend. Niet langer blauw en geel maar wel groen zet vanaf nu de toon bij Aveve. De winkel in Edegem en de veevoederfabriek in Merksem kregen de primeur, maar alle winkels en agrarische centra alsook packaging, instore design, vrachtwagens en andere touchpoints van zowel Aveve als andere Arvesta-merken voor professionals krijgen dezelfde make-over. 

De visuele identiteit, het brandbook en duidelijke tone of voice zijn een co-creatie tussen Aveve en Hotel Hungaria.

 

 

Over Hotel Hungaria

Media- en Marketinghuis

Wanneer je als merk wil connecteren met je publiek, moet je menselijkheid toevoegen. Dat is wat Hotel Hungaria doet: mensen emotionele verbindingen laten maken met merken door storytelling. Via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts en zelfs gaming. Maar we zorgen ook voor storytelling via VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Want storytelling is nu eenmaal veel meer dan een verhaal vertellen. Het is de combinatie van sterke content, strategie en een mix van de juiste kanalen die mensen in de armen van een merk laat vallen.

Hotel Hungaria gelooft in de kracht van duurzame storytelling, onderbouwd door strategie, technologie en design en uitgewerkt in onafhankelijke ecosystemen op maat. Dit resulteert in een emotionele connectie met de relevante community, wat zich vertaalt in meetbare groei van het merk. 

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radio-zendapparatuur plaatste, werken vandaag zestig mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, creatie, productie, technologie en design. Het team bestaat o.a. uit strategen, digitale strategen, creatives, producers, designers, account managers, producers, videasten enz. 

Drie business units: Services, Ventures en Entertainment 

– Services richt zich naar bedrijven, met focus op de groei van hun business door het connecteren van de consument met hun merk. Het doel van de connectie is inspireren, informeren en commerciële groei. Dit doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, Boerenbond, Nationale Loterij, Umicore, SKM, AVEVE, Continental Foods, Museum M, Flanders DC en Test-Aankoop. 

– Ventures zijn de eigen 360°-merken die we in partnership met publishers of bedrijven omnichannel uitbouwen via platformen, tv-programma’s, e-commerce, events, brand extensions. Zo is Beestig niet alleen een online platform over huisdieren maar ook een tv-programma op VTM met een reeks eigen boeken over katten en honden. Op het webplatform Onze Natuur volgen we dagelijks de wilde natuur in België om een film, documentairereeks voor Canvas, events en unieke online (video)content te maken. Hoodie is een grote fictiereeks voor kinderen die sinds maart 2020 te zien is op Ketnet (52 afleveringen in seizoen 1). Ook Dagelijkse kost, Helden, Olly Wannabe en Iedereen Yoga vallen hieronder.

– Entertainment levert audiovisuele content op maat van de publishers VRT, DPG Media, SBS, RTBF, ROULARTA, SANOMA etc. Voorbeelden zijn de YouTube-reeks 'Flowjob' (Studio Brussel), de internationaal bekroonde tv-documentairereeks ‘Goed Volk’ (VRT één), de podcast ‘De Tijd Vooruit’ (De Tijd), de tv-lifestylereeks ‘Een Frisse Start met VT-Wonen’ (Sanoma/DPG Media) en de TV-kinderreeks ‘Rocky & Lily’ (RTBF). 

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent