Skip to Content
Hotel Hungaria breit vervolg aan mondmaskercampagne voor Onderwijs Vlaanderen

Hotel Hungaria breit vervolg aan mondmaskercampagne voor Onderwijs Vlaanderen

Jongeren zijn de mondmaskerplicht grondig beu, maar ze zijn wel goed bezig. Daarom verdienen ze een extra duwtje in de rug in plaats van een schop onder hun kont. Om er voor te zorgen dat we er allemaal zo snel mogelijk vanaf zijn breien Onderwijs Vlaanderen en Hotel Hungaria een vervolg aan de campagne #gemaskerdescholieren.

YouTube-fenomeen Acid (Nathan Vandergunst), skater-vlogger Sachi (Samuel de Graef), gamer Michiel Vandeweert, MNM-dj Kawtar Ehlalouch, TAGMAG-gezicht Jaël Ost, 4eVeR-acteur en rapper Amir Motaffaf en Like Me-actrice en zangeres Pommelien Thijs zijn het er allemaal over eens: onze jongeren zijn goed bezig. Met authentieke, zelfgemaakte content moedigen ze hun volgers aan om hun mondkapje te blijven dragen. Elk op hun eigen manier maakten ze social content op maat van jongeren onder de hashtags #coronderwijs en #gemaskerdescholieren. Hotel Hungaria nam de casting, opvolging en rapportering van de influencercontent voor z’n rekening.

#gemaskerdescholieren gaan viraal

Met o.a. een rapsong met Marc Van Ranst, een Q&A met infectiologe Erika Vlieghe, een livestream op Twitch, YouTube-vlogs en een heleboel andere, persoonlijke social video’s bereikten de jonge contentmakers honderdduizenden Vlaamse jongeren. De combinatie van verschillende, uiteenlopende gezichten die op een authentieke manier hun eigen fanbase aanspreken met een brede waaier aan content op verschillende platformen bleek in het eerste deel van de campagne (eind 2020) ook al een succes. Toen gingen TikTokkers Nour & Fatma en Elias Verwilt, Ketnet wrapper/MNM-dj Sander Gillis en Instagramfenomeen/VTM-gezicht Flo Windey hen al voor en bereikten zo 680.000 jongeren via verschillende online kanalen.

Op de website van Onderwijs Vlaanderen kunnen jongeren alle #gemaskerdescholieren content per influencer (her)bekijken en krijgen ze extra tips.

Spread the word (not the virus)

De samenwerking met bekende jongeren kadert in een nationale campagne waarvoor Hotel Hungaria ook een overkoepelende televisiespot met afgeleiden bedacht. In de spot richtte Onderwijs Vlaanderen zich tot alle jongeren met een opvallende oproep. “Doe zo verder, en zegt het voort. Want je mond bedekken, is niet gelijk aan je mond houden.” Zo probeerde de overheid alle Vlaamse scholieren te engageren om zelf een voorbeeld te zijn voor anderen, net zoals hun eigen Instagram- of TikTok-idolen.

Hotel Hungaria verzorgde zowel concept als creatie, productie en het distributieplan van de televisiespot.

 

 

 

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent