Skip to Content
Hotel Hungaria draait halsbrekende jeugdreeks in Molenbeek

Hotel Hungaria draait halsbrekende jeugdreeks in Molenbeek

Brussel is het decor voor 'Hoodie', de eerste fictiereeks van het Leuvense media marketinghuis Hotel Hungaria. Centraal staat 'parkour' ook gekend als free running. De reeks moet jongeren aanmoedigen om te geloven in zichzelf.

Voor het eerst zal er op Ketnet een fictiereeks te zien zijn die zich afspeelt in onze hoofdstad. De diversiteit, het urban karakter en de halsbrekende parkour-stunts maken deze jeugdreeks uniek. Maarten Cop, hoofdacteur, heeft al enkele jaren parkourervaring. Voor de meeste van zijn tricks wordt uit veiligheidsoverwegingen gewerkt met een stunt double.

De dagelijkse fictiereeks loopt over drie seizoenen tussen 2020 en 2022 en vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd freerunner, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in de fictieve Brusselse wijk ‘Vrijbeek’ te bestrijden. Maar Hoodie is ook een verhaal van vriendschap en opgroeien in een grootstad.

De cast bestaat uit enkele jonge talenten waaronder Maarten Cop, Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune. Ervaren actrice, Inge Paulussen, gekend van onder andere Beau Séjour en Witse, speelt de moeder van het hoofdpersonage. Als politieagente komt ze op een bepaald moment lijnrecht tegenover de voor haar onbekende Hoodie te staan.

We willen met Hoodie heel hard inspelen op de authenticiteit van leven in een grootstad met alle diversiteit, problemen maar ook ongelofelijke kansen die een stad als Brussel met zich meebrengt.” zegt Maarten Janssen, netmanager bij Ketnet.

Hoodie is goed voor 280 draaidagen en 156 afleveringen van telkens 12 minuten. Vanaf het voorjaar 2020 is de reeks te zien op Ketnet met nieuwe afleveringen van maandag tot donderdag en een compilatie op vrijdag.

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent