Skip to Content
Hotel Hungaria en AB geven emoties een podium in de 3-delige docu: ‘Back To Live’

Hotel Hungaria en AB geven emoties een podium in de 3-delige docu: ‘Back To Live’

Veltem, 16 december 2021 - Anderhalf jaar lang kon je op het podium van de Ancienne Belgique een plectrum horen vallen. De emotionele heropening van de iconische concertzaal in september 2021, de speciale band met Brussel en de inzet voor opkomend talent werden in samenwerking met Pickx+ door Hotel Hungaria en AB in een 3-delige docureeks gebundeld met de al even ronkende naam: ‘AB: Back To Live’

Vandaag laat het coronavirus weer luid van zich horen, maar op 5 september 2021 ging het dak eraf voor de voltallige cultuursector. Ook Ancienne Belgique gooide die dag eindelijk de deuren weer open. De emotionele heropening werd op gevoelige plaat vastgelegd in de 3-delige docureeks ‘AB: Back To Live’.

De reeks gunt je een intieme blik achter het podium van de AB. De rode zaal kent iedereen. Wij laten je kennismaken met de ziel van de zaal, én met alle bezielers die de iconische plek laten leven”, zegt Charlotte Coeman, Story Editor bij Hotel Hungaria.

De eerste aflevering ‘Back On Stage’ verhaalt over de magische heropening na anderhalf jaar stilte. De energie, de decibels en de emoties. Zo ziet Tom Bonte, als nieuwe directeur van AB, de zaal voor het eerst vol dansende mensen.

De tweede aflevering ‘BXL Ma Belle’ zet Brusselse artiesten in de kijker. Zwangere Guy, Linca, Peet en Chibi Ichigo vertellen welke rol AB speelt in de Brusselse muziekscene. Hiphopband STIKSTOF kruipt na de lockdown uit hun repetitiekot recht het podium van AB op.

In de derde aflevering, ‘Big in Belgium’, ontdekken we hoe nieuwe en opkomende artiesten in de muziektempel een huis, een thuis en de nodige steun vinden. De exclusieve docureeks is vanaf 15 december te zien op Pickx+ (kanaal 13) van Proximus.

“Vanaf het eerste contact met Hotel Hungaria wisten we dat ze de geschikte partner zouden zijn voor ons project. Het team begreep meteen onze tone of voice en wist ons verhaal perfect te vertalen naar beeld. We zijn erg trots op het resultaat” - Maarten Coosemans, video producer bij Ancienne Belgique

CREDIT LIST 

Klant: Ancienne Belgique

Bureau: Hotel Hungaria

Head of Production: Lieke Lens 

Creative Producer: Margo Hemeleers 

Regie: Charlotte Coeman en Wim Bonte

Editor: Bram Dutry, Doc Negro 

Sound: Erik Verheyden

Colour: Dries Noteboom

Camera: Twan Brooks - Bram Van Roy - Dries De Clercq

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent