Skip to Content
Hotel Hungaria en de Nationale Loterij raken niet uitverteld over goede doelen

Hotel Hungaria en de Nationale Loterij raken niet uitverteld over goede doelen

Hotel Hungaria start binnenkort aan een tweede reeks reportages voor de Nationale Loterij. De human interest video’s met verhalen over organisaties die gesteund worden door de Nationale Loterij zijn wekelijks te zien op nationale televisie (VRT/RTBF). Zo geeft Hotel Hungaria ook in 2021 een gezicht aan de vele goede doelen en organisaties die de Nationale Loterij dankzij al haar spelers kan ondersteunen.

Elk jaar kiest de Nationale Loterij een aantal nieuwe initiatieven om te steunen in de meest uiteenlopende sectoren. Hun verhalen, in beeld gebracht door Hotel Hungaria in de vorm van mooie human interest reportages, waren afgelopen jaar wekelijks te zien op nationale televisie. In 2021 mag het Media- en Marketinghuis ook de tweede reeks met online afgeleiden voor de Nationale Loterij produceren. In totaal gaat het over 52 Franstalige en 52 Nederlandstalige reportages voor VRT en RTBF. 

"Het voorbije jaar hadden wij bij Hotel Hungaria het genoegen om intens met de Nationale Loterij samen te werken voor de creatie en realisatie van een eerste reeks human interest reportages voor VRT en RTBF. Maand na maand raakten we meer onder de indruk van de hoeveelheid prachtige initiatieven en unieke organisaties die gesteund worden door alle spelers van de Nationale Loterij. Van de ALS-liga en het Mima, over Pink Ribbon en Payoke tot Villa Homaar en La Chapelle Musicale Reine Elisabeth. Stuk voor stuk prachtige plekken waar we unieke, soms geestige en vaak ontroerende verhalen ontdekten en vertelden. We kiezen voor de verderzetting van onze samenwerking opnieuw voluit voor de kracht van mooie human interest, gecombineerd met een vleugje humor en infotainment om een relevante connectie te maken tussen het merk de Nationale Loterij en de kijker.” duidt Head of Video Content, Sophie Berben.

Dankzij al haar spelers kan de Nationale Loterij haar brede schouders onder tal van goede doelen en projecten zetten. Van cultuur en sport tot wetenschappelijk onderzoek en solidariteitsacties. In 2019 betekende dat een ondersteuning van meer dan € 500.000 per dag aan de hele Belgische samenleving. De inzet van elke speler, hoe klein ook, maakt een wereld van verschil. Een warme boodschap die Hotel Hungaria graag mee uitdraagt.


Benieuwd wat we als Media- en Marketinghuis nog meer doen? Kijk op www.hotelhungaria.be.

 

Over Hotel Hungaria

Media- en Marketinghuis

Wanneer je als merk wil connecteren met je publiek, moet je menselijkheid toevoegen. Dat is wat Hotel Hungaria doet: mensen emotionele verbindingen laten maken met merken door storytelling. Via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts en zelfs gaming. Maar we zorgen ook voor storytelling via VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Want storytelling is nu eenmaal veel meer dan een verhaal vertellen. Het is de combinatie van sterke content, strategie en een mix van de juiste kanalen die mensen in de armen van een merk laat vallen.

Hotel Hungaria gelooft in de kracht van duurzame storytelling, onderbouwd door strategie, technologie en design en uitgewerkt in onafhankelijke ecosystemen op maat. Dit resulteert in een emotionele connectie met de relevante community, wat zich vertaalt in meetbare groei van het merk. 

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radio-zendapparatuur plaatste, werken vandaag zestig mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, creatie, productie, technologie en design. Het team bestaat o.a. uit strategen, digitale strategen, creatives, producers, designers, account managers, producers, videasten enz. 

Drie business units: Services, Ventures en Entertainment 

– Services richt zich naar bedrijven, met focus op de groei van hun business door het connecteren van de consument met hun merk. Het doel van de connectie is inspireren, informeren en commerciële groei. Dit doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, Boerenbond, Nationale Loterij, Umicore, SKM, AVEVE, Continental Foods, Museum M, Flanders DC en Test-Aankoop. 

– Ventures zijn de eigen 360°-merken die we in partnership met publishers of bedrijven omnichannel uitbouwen via platformen, tv-programma’s, e-commerce, events, brand extensions. Zo is Beestig niet alleen een online platform over huisdieren maar ook een tv-programma op VTM met een reeks eigen boeken over katten en honden. Op het webplatform Onze Natuur volgen we dagelijks de wilde natuur in België om een film, documentairereeks voor Canvas, events en unieke online (video)content te maken. Hoodie is een grote fictiereeks voor kinderen die sinds maart 2020 te zien is op Ketnet (52 afleveringen in seizoen 1). Ook Dagelijkse kost, Helden, Olly Wannabe en Iedereen Yoga vallen hieronder.

– Entertainment levert audiovisuele content op maat van de publishers VRT, DPG Media, SBS, RTBF, ROULARTA, SANOMA etc. Voorbeelden zijn de YouTube-reeks 'Flowjob' (Studio Brussel), de internationaal bekroonde tv-documentairereeks ‘Goed Volk’ (VRT één), de podcast ‘De Tijd Vooruit’ (De Tijd), de tv-lifestylereeks ‘Een Frisse Start met VT-Wonen’ (Sanoma/DPG Media) en de TV-kinderreeks ‘Rocky & Lily’ (RTBF). 

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent