Skip to Content
Hotel Hungaria en njam! bundelen krachten voor Bal National

Hotel Hungaria en njam! bundelen krachten voor Bal National

Bal National, vanaf zondag 24 januari op njam!

Hotel Hungaria, het Media- en Marketinghuis achter Dagelijkse kost, en kookplatform njam!, opgericht door Gert Verhulst en Peter Goossens in 2010, bundelen hun culinaire krachten voor het nieuwe programma: Bal National. Daarin geeft Wim Ballieu zijn geheime tips voor de lekkerste (gehakt)ballen prijs. In Bal National staan ze op het menu in alle maten, kleuren en geuren. Want de Belg en zijn (gehakt)bal, dat is een culinaire love story.

Hotel Hungaria kwam naar ons met een gezicht dat past op de zender, met de juiste, inhoudelijke insteek en een commerciële benadering waar beide partijen iets aan hebben. - Sofie De Greef, Head of njam!

Voor het eerst doet njam!, dat zijn eigen, vast productiehuis heeft, voor dit programma beroep op een externe partij voor het maken van een culinair format. Sofie De Greef, Head of njam!: “We zijn in het verleden al meerdere keren benaderd door productiehuizen met het voorstel om voor ons een format te produceren, maar Hotel Hungaria is de eerste partij die op verschillende vlakken voor ons heeft nagedacht. Ze kwamen naar ons met een gezicht dat past op de zender, met de juiste, inhoudelijke insteek en een commerciële benadering waar beide partijen iets aan hebben. Daarnaast is Hotel Hungaria ook een expert in het maken van culinaire content zoals ze dat al doen voor  o.a. Dagelijkse kost, Aveve, Lacroix en Imperial.”

"De voorbije jaren is Hotel Hungaria van klassiek productiehuis gegroeid tot een Media- en Marketinghuis. De traditionele relatie tussen zender en productiehuis is achterhaald. We combineren het hart van een televisiemaker met de content marketingaanpak van een reclamebureau en de commerciële mentaliteit van een start-up. Dat we samen met njam! creatief kunnen nadenken over inhoud en financiering zorgt ervoor dat we een programma afleveren waar zowel wij, njam! als de partners zich in herkennen" verklaart Bart Verbeelen, oprichter van Hotel Hungaria.

Het gezicht van Bal National

Kok en ondernemer Wim Ballieu slaagde er op jonge leeftijd in de twee werelden te combineren waarin hij opgroeide: de boerderij van zijn grootouders en de slagerij van zijn ouders. Zijn gehaktballenconcept Balls & Glory telt intussen zes vestigingen. Met respect voor de boer en de korte keten, krijg je bij Balls & Glory 'slow food, fast served'. "Zoek het niet te ver. Ik wilde een Belgisch eetcafé – hedendaags - waar iedereen op elk moment van de dag binnenloopt voor een bord voedzaam comfort food. En dat met mijn eigen gekweekte varkens, een korte maar krachtige keten. Van stal tot bal!" aldus Wim Ballieu.

Bal National, elke zondag om 11u een nieuwe aflevering met diezelfde dag een rerun om 16u en 23u op njam!


Bart Verbeelen Founder & Business development manager

 

Over Hotel Hungaria

Media- en Marketinghuis

Wanneer je als merk wil connecteren met je publiek, moet je menselijkheid toevoegen. Dat is wat Hotel Hungaria doet: mensen emotionele verbindingen laten maken met merken door storytelling. Via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts en zelfs gaming. Maar we zorgen ook voor storytelling via VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Want storytelling is nu eenmaal veel meer dan een verhaal vertellen. Het is de combinatie van sterke content, strategie en een mix van de juiste kanalen die mensen in de armen van een merk laat vallen.

Hotel Hungaria gelooft in de kracht van duurzame storytelling, onderbouwd door strategie, technologie en design en uitgewerkt in onafhankelijke ecosystemen op maat. Dit resulteert in een emotionele connectie met de relevante community, wat zich vertaalt in meetbare groei van het merk. 

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radio-zendapparatuur plaatste, werken vandaag zestig mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, creatie, productie, technologie en design. Het team bestaat o.a. uit strategen, digitale strategen, creatives, producers, designers, account managers, producers, videasten enz. 

Drie business units: Services, Ventures en Entertainment 

– Services richt zich naar bedrijven, met focus op de groei van hun business door het connecteren van de consument met hun merk. Het doel van de connectie is inspireren, informeren en commerciële groei. Dit doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, Boerenbond, Nationale Loterij, Umicore, SKM, AVEVE, Continental Foods, Museum M, Flanders DC en Test-Aankoop. 

– Ventures zijn de eigen 360°-merken die we in partnership met publishers of bedrijven omnichannel uitbouwen via platformen, tv-programma’s, e-commerce, events, brand extensions. Zo is Beestig niet alleen een online platform over huisdieren maar ook een tv-programma op VTM met een reeks eigen boeken over katten en honden. Op het webplatform Onze Natuur volgen we dagelijks de wilde natuur in België om een film, documentairereeks voor Canvas, events en unieke online (video)content te maken. Hoodie is een grote fictiereeks voor kinderen die sinds maart 2020 te zien is op Ketnet (52 afleveringen in seizoen 1). Ook Dagelijkse kost, Helden, Olly Wannabe en Iedereen Yoga vallen hieronder.

– Entertainment levert audiovisuele content op maat van de publishers VRT, DPG Media, SBS, RTBF, ROULARTA, SANOMA etc. Voorbeelden zijn de YouTube-reeks 'Flowjob' (Studio Brussel), de internationaal bekroonde tv-documentairereeks ‘Goed Volk’ (VRT één), de podcast ‘De Tijd Vooruit’ (De Tijd), de tv-lifestylereeks ‘Een Frisse Start met VT-Wonen’ (Sanoma/DPG Media) en de TV-kinderreeks ‘Rocky & Lily’ (RTBF). 

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent