Skip to Content
Hotel Hungaria en Test Aankoop doen een onafhankelijk experiment

Hotel Hungaria en Test Aankoop doen een onafhankelijk experiment

Veltem – 9 december 2021: Test Aankoop is er voor haar 300.000 leden. Met hun ‘beste koop’, strijd voor eerlijke informatie of de Energiegids waarmee je fors kan besparen. Maar eigenlijk is de onafhankelijke consumentenorganisatie er voor ons allemaal. Dat bewijs leverde Hotel Hungaria in een onafhankelijk experiment.

Consumenten zitten vandaag met heel wat vragen. Neem nu de torenhoge energieprijzen: ‘welke energieleverancier past het best bij mij?’, ‘zou ik beter switchen?’ en ‘waar vind ik een betrouwbare vakman om mijn woning te isoleren?’. Niemand anders dan Test Aankoop kan die vragen beantwoorden. Waarom? Omdat Test Aankoop 100% onafhankelijk en volledig neutraal is. Geen producentenpraatjes dus, maar eerlijke antwoorden die ons allemaal helpen om de juiste en prijsbewuste keuzes te maken.

Vroeg of laat worden we allemaal geconfronteerd met oneerlijke praktijken of situaties waar je in je eentje machteloos staat. Daarom heeft 100% van de Belgen baat bij een onafhankelijke organisatie als Test Aankoop”, stelt Bout Holtof, Creatief Directeur bij Hotel Hungaria, “Die boodschap konden we vertellen in een typisch reclamespotje, of gewoon bewijzen. We kozen bewust voor dat laatste”.

In een experiment bracht Hotel Hungaria 36 mensen samen en vuurde er een reeks vragen op af. Bijvoorbeeld: ‘was je al eens het slachtoffer van phishing?’ en ‘Vind je de energieprijzen te hoog?’ Wie zich aangesproken voelde, moest een stap naar voor zetten. Na 8 vragen bleef niemand meer over. Anders gezegd: 100% van de Belgen heeft baat bij een onafhankelijke consumentenorganisatie.

Met de beelden van het experiment werd een televisiespot en social content gemaakt. Op Facebook brengen we herkenbare portretjes en in Instagram Stories kunnen mensen met de vragen-sticker hun bezorgdheden delen. En terwijl we in de televisiespot kennismaken met de bekommernissen van de gemiddelde Belgische consument, duiken we in het nieuwe radioformat in het hoofd van individuele consumenten. We ontdekken vragen waar we eigenlijk allemaal mee worstelen. Telkens met het antwoord: blijf niet met je vragen zitten. Test Aankoop beantwoordt ze. 100% onafhankelijk, volledig neutraal.

"Hotel Hungaria begrijpt ons DNA heel goed: de bewuste keuze om onze maatschappelijke relevantie met een experiment aan te tonen en niet op een typisch reclamische manier te vertellen, vind ik sterk”, zegt Bettina Wasteels, Head of Marketing en Sales bij Test Aankoop.

CREDIT LIST 

Klant: Test Aankoop

Bureau: Hotel Hungaria

Creatief Directeur: Bout Holtof

Strategie: Joris Joosten

Account team: Lore Peersman, Oriana Smolders

Executive producer: Lieke Lens

Producer: Jaana Hombroux, Julie Desendere

Regisseur: Tobias Deruwe

DOP: David Doom

Editor: Pandemie

Radioproductie en audio: Raygun

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent