Skip to Content
Hotel Hungaria rolt nieuwe logofamilie uit voor SKM

Hotel Hungaria rolt nieuwe logofamilie uit voor SKM

Voor de lancering van een aantal gloednieuwe diensten bestelde SKM een rebranding bij Hotel Hungaria. Het Media- en Marketinghuis rolde met veel plezier de rode loper en een gloednieuwe logofamilie uit waar de grootste modewinkel van België flink mee kan uitpakken.

SKM biedt meer dan 200 trendy modemerken aan onder hetzelfde dak, maar de grootste kledingwinkel van België heeft nog veel meer in huis. Met tal van extra voordelen zoals 10% vaste klantenkorting, gratis styling, een eigen naaiatelier Studio Stitch en een gezellige SKM Bistro maakt het de leuze ‘klant is koning’ helemaal waar. Om de unieke winkelbeleving extra in de verf te zetten en de herkenbaarheid van het merk SKM te vergroten, vroeg het aan Hotel Hungaria om de services in een nieuw kleedje te steken.

Nieuwe logo
Nieuwe logo's voor SKM

Het antwoord? Een mooi uitgedoste logofamilie voor SKM met vijf nieuwe logo’s. Elk logo kreeg een unieke vorm die de inhoud van de dienst benadrukt. Een make-updoosje voor de SKM Beautique, een dienblad als symbool voor de SKM Bistro, en zo verder. In combinatie met frisse pastelkleuren, hedendaagse lettertypes en de signatuur ‘by SKM’ vormen de logo’s samen een familie die de merkherkenbaarheid en de kwaliteit van het merk versterken.

Dominique Somers, eigenares SKM: “Hotel Hungaria begreep meteen wat we nodig hadden voor onze nieuwe logofamilie. Ze combineerden esthetiek met strategie en maakten het verhaal compleet met sterke communicatie!” 

De nieuwe visuele identiteit benadrukt ook de unieke positionering van SKM. De vijf logo’s staan voor een ongeëvenaard winkelaanbod met services die voor elke SKM-klant beschikbaar zijn. Kortom, bij SKM shop je zoals je dat nergens anders kan en dat stralen de logo’s ook uit.

Benieuwd wat we nog meer doen? Kijk op www.hotelhungaria.be.

Over Hotel Hungaria

Media- en Marketinghuis

Wanneer je als merk wil connecteren met je publiek, moet je menselijkheid toevoegen. Dat is wat Hotel Hungaria doet: mensen emotionele verbindingen laten maken met merken door storytelling. Via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts en zelfs gaming. Maar we zorgen ook voor storytelling via VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Want storytelling is nu eenmaal veel meer dan een verhaal vertellen. Het is de combinatie van sterke content, strategie en een mix van de juiste kanalen die mensen in de armen van een merk laat vallen.

Hotel Hungaria gelooft in de kracht van duurzame storytelling, onderbouwd door strategie, technologie en design en uitgewerkt in onafhankelijke ecosystemen op maat. Dit resulteert in een emotionele connectie met de relevante community, wat zich vertaalt in meetbare groei van het merk. 

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radio-zendapparatuur plaatste, werken vandaag zestig mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, creatie, productie, technologie en design. Het team bestaat o.a. uit strategen, digitale strategen, creatives, producers, designers, account managers, producers, videasten enz. 

Drie business units: Services, Ventures en Entertainment 

– Services richt zich naar bedrijven, met focus op de groei van hun business door het connecteren van de consument met hun merk. Het doel van de connectie is inspireren, informeren en commerciële groei. Dit doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, Boerenbond, Nationale Loterij, Umicore, SKM, AVEVE, Continental Foods, Museum M, Flanders DC en Test-Aankoop. 

– Ventures zijn de eigen 360°-merken die we in partnership met publishers of bedrijven omnichannel uitbouwen via platformen, tv-programma’s, e-commerce, events, brand extensions. Zo is Beestig niet alleen een online platform over huisdieren maar ook een tv-programma op VTM met een reeks eigen boeken over katten en honden. Op het webplatform Onze Natuur volgen we dagelijks de wilde natuur in België om een film, documentairereeks voor Canvas, events en unieke online (video)content te maken. Hoodie is een grote fictiereeks voor kinderen die sinds maart 2020 te zien is op Ketnet (52 afleveringen in seizoen 1). Ook Dagelijkse kost, Helden, Olly Wannabe en Iedereen Yoga vallen hieronder.

– Entertainment levert audiovisuele content op maat van de publishers VRT, DPG Media, SBS, RTBF, ROULARTA, SANOMA etc. Voorbeelden zijn de YouTube-reeks 'Flowjob' (Studio Brussel), de internationaal bekroonde tv-documentairereeks ‘Goed Volk’ (VRT één), de podcast ‘De Tijd Vooruit’ (De Tijd), de tv-lifestylereeks ‘Een Frisse Start met VT-Wonen’ (Sanoma/DPG Media) en de TV-kinderreeks ‘Rocky & Lily’ (RTBF). 

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent