Skip to Content
Hotel Hungaria viert 10 jaar Dagelijkse kost: van tv-programma naar 360° merk

Hotel Hungaria viert 10 jaar Dagelijkse kost: van tv-programma naar 360° merk

20 september 2010. Op die dag sprak Jeroen Meus voor het eerst de woorden ‘Goedenavond en welkom bij Dagelijkse kost’ uit. Nu, 10 jaar later, inspireert hij nog altijd honderdduizenden kijkers per dag en schittert hij in een nieuwe imagospot op Eén. Maar hoe zorg je ervoor dat een schijnbaar eenvoudig televisieprogramma zo goed blijft scoren? Door verder te denken dan enkel televisie. “Het is de combinatie van sterke content, strategie én een mix van de juiste kanalen die mensen in de armen van een merk laat vallen” aldus Claire Selis, Business Director bij Hotel Hungaria.

Dezer dagen zie je Jeroen schitteren als tamboer-majoor en doorwinterde friturist in de nieuwe imagospot voor de tiende verjaardag van Dagelijkse kost op Eén. De ludieke video, een samenwerking tussen Hotel Hungaria, VRT en regisseur Filip Lenaerts, is meteen ook het bewijs dat Hotel Hungaria uitgegroeid is tot veel meer dan een productiehuis. Vroeger stond het mediabedrijf vooral bekend als de televisieproducent achter programma’s zoals Dagelijkse kost, Goed Volk en Helden. Vandaag zet Hotel Hungaria zich in de markt als Media- en Marketinghuis met een hart voor storytelling. Zo deed het team van Hotel Hungaria zowel concept als creatie van de televisiespot én beheert het de website en social mediakanalen van het merk Dagelijkse kost.

Bekijk hier de nieuwe imagospot van Dagelijkse kost:

Op een na sterkste seizoenstart ooit

Vergeleken met 2011 is er een overaanbod aan tv-programma’s, en toch beleeft Dagelijkse kost zijn op een na sterkste seizoenstart ooit. In de eerste week van het nieuwe televisieseizoen (31/8 – 6/9) stemden gemiddeld 409.000 Vlamingen af op Dagelijkse kost. Daarmee kan het programma een marktaandeel van 33,7% op z’n naam schrijven.

Het is nog lang niet op

Met nog heel wat verrassingen en speciallekes belooft het een topseizoen voor Dagelijkse kost te worden. “Niet alleen op televisie, ook online én in de supermarkten zal de Vlaming kunnen meegenieten van dit jubileum” vertelt Bart Verbeelen, bedenker en bezieler van Dagelijkse kost. “Zo zijn er regelmatig exclusieve beelden te zien op de Facebook- en Instagrampagina van Dagelijkse kost. Bovendien komen er dit najaar ook een aantal nieuwe productlijnen rond Dagelijkse kost uit.”

Hotel Hungaria gelooft heel sterk in deze zogenaamde 360° aanpak. “Elk verhaal dat bij ons naar buiten wandelt, wordt door een perfecte mediamix en een doordacht mediaplan op de juiste plaats, op het juiste moment en aan de relevante community verteld”, verduidelijkt Claire Selis. “Onze eigen huismerken, zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Onze Natuur en Beestig, zorgen ervoor dat we weten hoe het voelt om zelf in de markt te staan en merken door duurzame storytelling in een 360° benadering te positioneren.” Het is zonder twijfel een unieke troef want wat Hotel Hungaria hieruit leert, kan het ongefilterd inzetten voor andere klanten.

Vragen over ons werk, jouw merk of zin in een babbel?

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent