Skip to Content
Huis Gemaakt bouwt verder op succes met duurzame insteek

Huis Gemaakt bouwt verder op succes met duurzame insteek

Huis Gemaakt is terug met een tweede seizoen, deze keer met wekelijks 2 afleveringen op dinsdag en donderdag.  Meer dan 500.000 kijkers keken ondertussen live of uitgesteld naar de eerste aflevering van 5 april. De start van deze format behaalde direct 33,44% marktaandeel binnen de doelgroep VVA 18-54. Het VTM-programma - met 9 frisse duo’s, 3 te renoveren panden, 2 nieuwe experten en nieuw jurylid Cerina Marchetta - zal ook te zien zijn in een online videoreeks over duurzaam renoveren op het bouwplatform Livios. Daarmee timmeren Hotel Hungaria, het Media-en Marketinghuis achter het programma, en DPG Media, de mediagroep achter VTM en Livios, trots verder aan het succes van Huis Gemaakt.

De insteek van Huis Gemaakt blijft ongewijzigd. Net als vorig jaar geeft presentatrice Dina Tersago één jong koppel het cadeau van hun leven: een eigen huis. De bikkelharde strijd om die prijs wil kijkend Vlaanderen duidelijk niet missen.

De kijker kreeg meteen heel wat nieuwigheden voorgeschoteld. 9 frisse duo’s gaan de uitdaging aan in 3 verschillende leegstaande panden. Ook de Huis Gemaakt-jury ziet er dit jaar anders uit: vastgoedmakelaar Hadisa Suleyman vergezelt interieurontwerper Gert Voorjans en architecte Cerina Marchetta als derde jurylid. Daarnaast zal werfleider Johny Kaczmarowski de jonge verbouwers bijstaan met zijn jarenlange expertise.

Cerina Sustainable op Livios.be

Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat goed aan? In de online videoreeks Cerina Sustainable verdiept jurylid Cerina Marchetta zich in de wereld van zonnepanelen, e-drive laadpalen, ventileren, verwarmen en isoleren. Samen met experten en partners uit de sector gidst ze de kijkers met praktische raad en daad door hun duurzaam (ver)bouwproject. De reeks komt gelijktijdig met het televisieprogramma online op de Huis Gemaakt-pagina van Livios.

Partnerships op maat

Om de bouwwerken in goede banen te leiden, staan niet alleen de experten paraat. Hotel Hungaria klopte, in samenwerking met DPG Media, aan bij enkele bouwpartners. Tientallen commerciële partners, die dit televisieavontuur mede mogelijk maken, stappen mee in het nieuwe seizoen en helpen de bouwdroom van de duo’s te verwezenlijken.

Dat de reeks zowel via televisie, online en in native wordt uitgerold, vertaalt zich in een gesmaakte aanpak voor adverteerders. Tijl Sacré, Director Integreate bij DPG België, licht toe: “Content rond bouwen en verbouwen wordt door de Vlaming historisch gretig geconsumeerd getuigen deze sterke kijkcijfers. Dergelijke formats lenen zich dan ook perfect voor adverteerders om hun campagnes crossmediaal te integreren.  Door de goede samenwerking met Hotel Hungaria kunnen we adverteerders optimaal vanuit onze crossmediale kracht servicen."

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent