Skip to Content
Koken in quarantaine: Dagelijkse kost belangrijkste bron van inspiratie

Koken in quarantaine: Dagelijkse kost belangrijkste bron van inspiratie

Het mag duidelijk zijn: het coronavirus doet iets met ons eetgedrag. We koken meer en we kopen ook anders in de supermarkt. Dat blijkt uit de CoronaCookingSurvey, een grootschalig internationaal onderzoek van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met de UGent en de KU Leuven.

In het onderzoek werd ook gekeken naar hoe de media ons kook- en eetgedrag beïnvloeden. ‘Traditioneel komen Jeroen Meus en zijn programma Dagelijkse kost in bijna alle studies naar voor als de belangrijkste inspiratiebron voor mensen die zelf willen koken. Merkwaardig, het versterkte zich nog in tijden van corona. De Vlaming probeert duidelijk meer zelf te koken. De klassieke barrières daarvoor zijn een gebrek aan tijd en twijfels over de eigen kookkunsten. Maar mensen die meer tijd hebben en zich de vaardigheden aanleren, zouden later ook blijven koken.’

Er is een enorme stijging in bezoekersaantallen en zoekopdrachten op de website van Dagelijkse kost. Opvallend is dat mensen vooral zin hebben in simpele gerechten. Zo zochten op de site van "Dagelijkse kost" 134% meer kijkers naar het recept voor stoofvlees en spaghettisaus, was er een stijging van 230% in het zoeken naar het recept voor zelfgebakken wafels, 216% naar pannenkoeken en maar liefst 929,5% naar zelf brood bakken. Het bewijst meteen de kracht  van online content: recepten van het eerste uur zijn na meer dan tien jaar Dagelijkse kost nog altijd even relevant.

Maar het succes is op meer gestoeld dan enkel de eenvoudige gerechten. Producent Hotel Hungaria bepaalt ook de digitale contentstrategie en trekt - samen met Jeroen Meus - consequent de kaart van inspiratie en positiviteit. De uitgekiende contentstrategie brengt  de kook-newbies naar de website, social media is hierbij het belangrijkste conversiekanaal. De social content doet de Vlaming ‘goesting’ krijgen om opnieuw te koken, zonder druk of angst voor mislukking, origineel en laagdrempelig tegelijk. Dagelijkse kost bewijst dat een merk vandaag relevant is - en blijft - door het aanbieden van content op maat én die inspireert. Hotel Hungaria blijft er als Media- en Marketinghuis dan ook van overtuigd dat merken vandaag moeten blijven investeren in "content as a service". Dat kan door als merk 'eigen content' aan de kernactiviteiten toe te voegen of door die te integreren in bestaande contentplatformen. Hoe dan ook, een doordachte strategie en gepersonaliseerde content op de juiste kanalen zijn de basisingrediënten voor een lange termijn-relatie met de consument.

 

Benieuwd naar de verdere resultaten van het onderzoek of wilt u zelf graag uw steentje bijdragen? Alle informatie vindt u op https://coronacookingsurvey.be/


Bart Verbeelen Business Development Manager & Founder

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent