Skip to Content
Onze Natuur: ontdek het wilde België.

Onze Natuur: ontdek het wilde België.

Hotel Hungaria, VRT, RTL TVI en Agentschap voor Natuur en Bos lanceren Onze Natuur, een ambitieus 360°-merk dat wil laten zien dat Onze Natuur verbazend wild en verrassend dichtbij is. Via het online platform onzenatuur.be, social media, een prestigieuze tv-reeks en film brengen we die wilde natuur nu nog dichterbij met als missie elke Belg grenzeloos trots te maken op wat er zich in ons eigen land afspeelt. Zo trots, dat Onze Natuur spontaan beter beschermd wordt. De natuur in onze achtertuin is even indrukwekkend als aan de andere kant van de wereld.

Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar de Belgische natuur is niks om bescheiden over te zijn: onze dwergmuis weeft even vernuftige nesten in het riet als een Afrikaanse wevervogel. Zonder dat hij kan vliegen. Niet het luipaard maar onze slechtvalk is het snelste dier ter wereld. En als je denkt dat onze Kalmthoutse Heide qua schoonheid moet onderdoen voor de Afrikaanse Savanne, dan moet je maar eens terugkomen wanneer de struikhei de droge vlakte omtovert in een zee van paarse bloemen.

 Als je het wil zien, kan je er niet onderuit: we zijn omsingeld door sensationele, wilde natuur. 

Onze Natuur heeft als missie het wilde België in volle glorie te laten zien en 11 miljoen Belgen grenzenloos trots te maken op wat er zich in ons land afspeelt.

Zo is er het groeiende online platform Onzenatuur.be dat de ambitie heeft om al het nieuws van Onze Natuur op de voet te volgen. Zo kom jij wat dichter bij de wildernis in je eigen achtertuin. Je volgt er vlogs van cameramensen die door weer en wind op zoek gaan naar het perfecte beeld en van boswachters die live vertellen wat er in hun gebieden gaande is. Je vindt er tips om Onze Natuur zelf te ontdekken en beschermen, nieuws over hoe het gaat met de wolven, webcams om onze natuur live te volgen, ongeziene beelden, onvertelde verhalen, en dat alles gebracht met een ongekende Belgische fierheid.

Op social media komen er dagelijks inspirerende posts die Onze Natuur nog dichterbij brengen en je waar je ook bent confronteren met de wildernis die je rond je bevindt.

Vanaf 21 september 2022 is Onze Natuur - De Film te zien in bioscopen over heel België. Want de prachtige beelden komen nu eenmaal het best tot hun recht op het witte doek.

Onze Natuur - De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

 

Later in 2022 komt er een prestigieuze tv-reeks op Canvas & RTL die zich uitstrekt over 6 unieke biotopen vol dieren die je nog nooit op deze manier zag en verhalen die nog nooit op deze manier verteld werden. Zoals intelligente kraaien die stoplichten kunnen lezen en moordlustige muizen die jagen op de bodem van meren. En er zijn ook plannen voor een film met Onze Natuur in een heldhaftige hoofdrol.

Maar ook te beleven als nooit tevoren.

We willen de Belg met open ogen midden in Onze Natuur krijgen. Daarom organiseren we de komende jaren tal van wandelingen, fietstochten, evenementen en acties die je Onze Natuur écht doen beleven. Je kan niet anders dan je wandelschoenen aantrekken en naar buitengaan. Door weer en onweer.

Om van elke Belg een ambassadeur te maken van Onze Natuur.

Onze missie is de band tussen de Belgen en de Belgische natuur versterken. De Belg ziet de natuur rondom hem wel maar kijkt er gewoon niet naar. We willen heel België omver blazen met wat er hier allemaal te zien is en hen doen inzien dat de natuur hier even spectaculair is als aan de andere kant van de wereld. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.

Over de makers.

De makers van het 360° merk Onze Natuur zijn dezelfde als achter merken als de Helden, Olly Wannabe, Beestig en Dagelijkse kost. Hun ervaring als storytellers en -doers zullen ze nu inzetten om van Onze Natuur de referentie te maken voor Belgische natuur. Ze hebben de ambitie om van Onze Natuur een merk te maken dat niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven van elke Belg.

DOP's Pim Niesten & Dick Harrewijn trokken voor Hotel Hungaria 2,5 jaar heel België rond, op zoek naar unieke en onvertelde verhalen. Zij slaagden erin die verhalen op een ongeziene manier in beeld te brengen.

Praktisch.

Het online platform Onzenatuur.be staat nu al in bloei en kent oneindig veel seizoenen. Ook op Twitter, Facebook en Instagram kan je er al niet omheen: Onze Natuur is echt overal. De tv-reeks zal te zien zijn op Canvas & RTL in 2022.

Contact.

Omdat Onze Natuur de referentie wil zijn voor alles in en rond de Belgische natuur, kan je ons altijd contacteren voor samenwerkingen, interviews, opinies of content. Als merk, bedrijf, organisatie of particulier. Samen kunnen we Onze Natuur nog indrukwekkender maken.

Partners.

Met dank aan onze partners ANB, VRT, RTL, Natuurpunt, Mooimakers, Be WaPP, Biobest, Swarovski Optics, Volvo, BNP Paribas Fortis, Nationale Loterij, Inverde, WWF, Dienst Marien Milieu & Lannoo.

Dit project kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders en de Belgische Tax Shelter maatregel.

 

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent