Skip to Content
Parkourheld Hoodie wereldwijd te zien in meer dan 70 landen

Parkourheld Hoodie wereldwijd te zien in meer dan 70 landen

Fictiereeks Hoodie, een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria, is binnenkort in meer dan 70 landen te zien. De Brusselse parkourheld zal wereldwijd op televisie verschijnen, van Noord-Amerika tot Oceanië. Voor Vlaamse kijkers is er nog meer goed nieuws: het derde seizoen van Hoodie wordt ingeblikt en verschijnt in het voorjaar van 2022 op Ketnet.

Ketnetters, en hun ouders, zijn al lang verkocht, maar nu scoort Hoodie ook internationaal in 71 landen. De fictiereeks is verkocht aan streamingdiensten Amazon Prime en Videoland, en de publieke omroep RTBF. Binnenkort kunnen jongeren uit Wallonië, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Slovenië, heel wat Afrikaanse en Amerikaanse landen de avonturen van Hoodie ook beleven. Hoodie brengt onze hoofdstad - die te vaak onbekend en onbemind blijft - naar een internationaal publiek en laat zien hoe Brussel kan bruisen van fun, creativiteit, diversiteit en héél veel coolness. Hoodie wordt voor deze internationale verkoop gedubd in het Duits, Frans en Sloveens. Bekijk de volledige lijst onderaan dit persbericht.

Hoodie in het Duits? Dat klinkt zo:

Over Hoodie

'Hoodie', een verhaal van schrijvers Nine Cornelissen (showrunner) en Koen Tambuyzer, draait om de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die zijn parkourtalent gebruikt als een moderne Robin Hood. Samen met zijn vrienden bestrijdt hij criminaliteit in zijn Brusselse wijk. Naast ervaren rot Inge Paulussen bestaat de cast uit jonge talenten als Maarten Cop, Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Iliass Dennoune. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti

Bekijk seizoen 1 en 2 van Hoodie op Ketnet.be, in de Ketnet-app, en VRT NU.  Hoodie is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria met de steun van VAF/Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter maatregel.

De internationale distributeur van Hoodie is ZDF Enterprises.

Hoodie gaat internationaal in maar liefst 71 landen:

Europa: Nederland, Slovenië, Duitsland, Frankrijk, Monaco, Andorra, Luxemburg, Zwitserland

Antarctica: Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Noord-Amerika: Guadeloupe, Martinique, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon

Zuid-Amerika: Frans Guyana

Oceanië: Frans-Polynesië, Nieuw-Caledonië, Vanuatu, Wallis en Futuna

Afrika: Algerije, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Comoren, Congo, Congo-Kinshasa, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee-Bissau, Guinee, Haïti, Ivoorkust, Kaapverdië, Kameroen, Kenia, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Marokko, Mauritius, Mauritanië, Mayotte, Mozambique, Namibië, Niger, Nigeria, Oeganda, Réunion, Rwanda, Sao Tomé en Principe, Senegal, Sierra Leone, Somalië, Soedan, Zuid-Soedan, Swaziland, Tanzania, Togo, Tsjaad, Tunesië, Zambia, Zimbabwe


 

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent