Skip to Content
Publiek beloont Hoodie met VRT Diversiteitstrofee

Publiek beloont Hoodie met VRT Diversiteitstrofee

De winnaars van de VRT Diversiteitstrofeeën 2021 zijn bekend. De publieksprijs, waarbij VRT-collega's en alle genomineerde productiehuizen konden stemmen, gaat dit jaar naar ‘Hoodie’ (Ketnet). De openbare omroep reikt jaarlijks trofeeën uit aan eigen tv- en radioprogramma’s die bewust omgaan met diversiteit in de beeldvorming en digitale toegankelijkheid. 

Hoodie, een productie van Hotel Hungaria en geschreven door Nine Cornelissen en Koen Tambuyzer, werd door peers uit de mediasector beloond met de publieksprijs. Regisseurs Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti mochten in naam van het hele team de prijs in ontvangst nemen in - hoe kan het ook anders - Brussel.

In Hoodie, waarvan seizoen 2 momenteel te zien is op Ketnet, ontdek je het verhaal van de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden. De cast bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop (Pieter), Lotte Stevens (Flo), Armin Mola (Bassim), Ahlaam Teghadouini (Kenza) en Illias Dennoune (Soufiane). Zij spelen een groep tieners van verschillende achtergronden, die op zoek zijn naar hun identiteit. Ook ervaren rot Inge Paulussen (mama van Pieter) maakt deel uit van de cast.

Brussel als divers decor

Onze hoofdstad, in al zijn diversiteit, met de kansen en uitdagingen die erbij horen, vormt het decor voor alle Hoodie-avonturen. Brussel heeft een lelijke reputatie, als het bastaardkind van België, maar Pieter en zijn vrienden zijn juist trots op hun thuisstad. Bij hen bruist het van het optimisme om mooie dingen te creëren. Zij genieten van de mogelijkheden, ze knokken voor de bewondering die de stad in hun ogen verdient. Want de sfeer van belofte, ook dat is de stad Brussel.

Naast een tweede seizoen zijn er ook verschillende Hoodie-activiteiten, met onder meer de Hoodie-tocht door Brussel.

Hoodie, van maandag tot donderdag om 17u40 op Ketnet.

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent