Skip to Content
Test Aankoop en Hotel Hungaria bieden zekerheid in onzekere tijden met nieuwe tv-campagne

Test Aankoop en Hotel Hungaria bieden zekerheid in onzekere tijden met nieuwe tv-campagne

De coronacrisis legde plots ons economisch en sociaal leven plat. In het callcenter van de consumentenorganisatie is de telefoon echter blijven rinkelen. Om consumenten ook in onzekere tijden houvast te bieden, lanceerden Hotel Hungaria en Test Aankoop de campagne ‘Samen zeker in onzekere tijden’.

Aan het begin van de coronacrisis kreeg het callcenter van Test Aankoop per dag tot wel 150 vragen binnen die gelinkt waren aan de coronacrisis. Van ‘Wat gebeurt er met mijn geboekte vliegtickets?’ tot ‘Is het een goed moment om van energieleverancier te veranderen?’ Het 0800-nummer van Test Aankoop stond met andere woorden roodgloeiend. Test Aankoop wil met de nieuwe campagne ‘Samen zeker in onzekere tijden’ het eerste aanspreekpunt worden van de consument in deze moeilijke tijden.

Test Aankoop bewijst elke dag dat ze met inhoudelijke en juridische steun een verschil maakt. De nieuwe campagne is echter nodig om die boodschap in een overvloed aan crisiscommunicatie helder te laten klinken. De diensten van de organisatie moeten net nu hun waarde aantonen voor mensen die voor de eerste keer met problemen zitten als gevolg van de coronacrisis.  Test Aankoop vroeg om de onafhankelijke stem die ze heeft dicht bij mensen te brengen. De opdracht voor deze grote communicatie-uitdaging werd toevertrouwd aan het het agentschap Hotel Hungaria

Eerste televisiecampagne in jaren voor Test Aankoop

Hotel Hungaria en Test Aankoop rolden zowel op televisie, online als in printmedia een campagne uit. Via de online kanalen werden eerst  banners verspreid en in alle grote Vlaamse en Waalse kranten verschenen ook advertenties. Daarin werd één duidelijke call-to-action naar voren geschoven: “Bel nu gratis 0800 29 510”, het nummer dat mensen rechtstreeks met de infolijn van Test Aankoop verbindt. Aansluitend loopt er op nationale televisie een bijhorende reclamespot, de eerste in 60 jaar voor Test Aankoop, met vragen van de consument in de hoofdrol.

Bekijk de reclamespot hier:

 

 

Over Hotel Hungaria

Wij zijn Hotel Hungaria. We noemen onszelf een full-service Media- en Marketinghuis. Al zou ‘Geboren-en-gepassioneerde-verhalenvertellers-met-een-grote-liefde-voor-mensen’ ook niet misstaan, maar die omschrijving was net te lang voor onze visitekaartjes. Wij bouwen emotionele banden tussen mensen en merken via entertainende, inspirerende en informerende verhalen. Verhalen met een happy end. Verhalen met impact. Want door mensen emotioneel te raken, zetten we aan tot actie, tot delen, tot gedragsverandering. 

Die verhalen verspreiden we via vlogs, blogs, foto’s, tekst, video, tv-programma’s, producten, campagnes en events. En ook via boeken, radio, podcasts, gaming, VR, webplatformen, teambuildings, live webcams, workshops ... en alles waar we nu nog niet aan denken maar morgen zeker wel. Dit allemaal doen we voor nationale en internationale klanten zoals Toyota Europe, de Nationale Loterij, Voka, Quick-Step, Hello Fresh, Vinted, SKM, AVEVE en Test Aankoop, én voor onze eigen merken zoals Dagelijkse kost, Hoodie, Helden, Onze Natuur en Olly Wannabe. We maken ook content op maat van grote publishers: VRT, DPG Media, SBS, RTBF, Roularta, Sanoma, etc. Denk maar aan faqda (Studio Brussel/VRT NU), Huis Gemaakt (VTM) en Rocky & Lily (OUFtivi).

Hotel Hungaria werd opgericht in 2009 en is vandaag gevestigd in het historische NIR-gebouw in Veltem-Beisem, vlakbij Leuven. Daar waar de VRT ooit zijn eerste radiozendapparatuur plaatste, werken vandaag 67 mensen met verschillende achtergronden en expertise in strategie, contentcreatie & design, media & advertising, videoproductie en technologie

www.hotelhungaria.be

Hotel Hungaria
Radioweg 18
3020 Veltem - Herent